Nedtelling til WYD-Panama

Skrevet av Hannah Hareide (17)

«Klokken er sju om morgenen og vi blir vekket etter nok en natt i en polsk gymsal. Etter nøye regulerte tre minutters dusjing i iskaldt vann, er vi klare for å se hva en ny dag på en av verdens største festivaler har å by på.

Uken før var vi alle i forskjellige menigheter rundt om i Polen. Som følge av at vi bodde i vertsfamilier, opplevde vi polsk kultur, særlig mattradisjonene. I tillegg fikk vi en større forståelse av hvordan Kirken både er annerledes og lik verden rundt.

Dagene i Krakow hadde alle et fellestrekk: De tydeliggjorde hva det betyr at Den katolske kirke er katolsk. Som katolikk i Norge er jeg medlem av en liten minoritet. En minoritet som er en majoritet blant kristne på verdensbasis. Det var både fint og merkelig å gå rundt i Krakows gater og vite at vi alle hadde noe felles, noe stort og viktig. Troen bandt oss sammen, filippinere og nigerianere, så vel som nordmenn og ecuadorianere. Under sakramentstilbedelsen lørdag kveld var over to millioner unge katolikker samlet på en gresslette, helt stille. Tanken gir meg frysninger, og jeg unner enhver katolikk å oppleve fellesskapet på den måten.

Som deltager på WYD-Krakow erfarte jeg polsk kultur og at det alltid er plass til litt mer i magen når vertsmor smiler forventningsfullt mot deg, at det er mulig å være effektiv i dusjen, hvordan det alltid er plass til enda en person på bussen, at kommunikasjon fint kan gå via Google Translate (medregnet et par misforståelser) og kanskje viktigst: hvilken verdenskirke jeg er en del av. Fremover teller jeg dager og gleder meg til å se hva WYD-Panama vil gi meg (så sant fraværsgrensa ikke stopper meg).»

Relevante nyheter

Gulsrud påskeleir 2017 7

Et minne for livet

Påskeleir 2018 var en av de hyggeligste opplevelsene man kan få på én uke. Ikke nok med at man får en haug med nye, kule venner. Man får også oppleve troen sin på en ny og spennende måte. Jeg var med på leiren som ble holdt på Gulsrud, og dette var en fantastisk opplevelse. Jeg kom et par timer senere enn resten av gruppa, men jeg ble godt tatt imot av gruppen min, og ikke minst av romkameraten... les mer »

Ukategorisert ungdomsleir

Ministranttreff i Kristiansund

Årets første ministranttreff i Kristiansund

Distrikt Trondheims mest energiske og konkurransedyktige ministranter møttes i Kristiansund denne helgen, 9.-11. mars. De var alle med på tre krevende dager med utfordrende økter om kirkens virke og det resulterte med mange slitne deltagere mot slutten av hver kveld. Møtet i Kristiansund handlet ikke bare om konkurranse, men også samarbeidet mellom de forskjellige lagene som deltok. «Amazing ra... les mer »

Lokallag Ukategorisert