Fides tur til Spania

For noen få måneder siden, i oktober, dro studentlaget fra Bergen på en internasjonal reise til Spania! Vi besøkte byen til den hellige Teresa av Avila, i forbindelse til hennes festdag den 15 okt. For oss var dette en liten ferie og en åndelig retrett. Vi var en blandet gruppe, med halvparten Fides-medlemmer og resten studenter fra Spania som noen av oss kjente. Gjennom turen ble vi bedre kjent med hverandre, brukte tid på å oppdage byen til hellige Teresa og helgenen selv og hennes spiritualitet. På programmet var det både tilbedelse, felles messe på festdagen og møte med spansk kultur og mat, tapas!

Vårt overnattingsted bidro også til opplevelsen av hele turen – vi sov i et fransiskansk kloster med vårt eget lille kapell, der vi feiret messe og kunne be hver for oss. På denne pilegrimsreisen møtte vi vår menighet med sognepresten, som videre skulle til Fatima. Etter noen dager i Avila dro vi med p. Tao tilbake til Bergen med nye opplevelser, glede og takknemlighet for Guds kirke over hele verden.

    

 

    

 

 

Skrevet av: Marta Teresa Krakus
Bilde: Marta Teresa Krakus

Relevante nyheter

Ministranttreff i Kristiansund

Årets første ministranttreff i Kristiansund

Distrikt Trondheims mest energiske og konkurransedyktige ministranter møttes i Kristiansund denne helgen, 9.-11. mars. De var alle med på tre krevende dager med utfordrende økter om kirkens virke og det resulterte med mange slitne deltagere mot slutten av hver kveld. Møtet i Kristiansund handlet ikke bare om konkurranse, men også samarbeidet mellom de forskjellige lagene som deltok. «Amazing ra... les mer »

Lokallag Ukategorisert