Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

Glade fireåringer i st. Paul menighet i Bergen

Den første søndag i advent var fireåringene i st. Paul menighet invitert til å motta en Barnebibel som gave fra menigheten. Dette var første gang menigheten har gjort dette, og over 30 barn møtte opp! Barnekorene i st. Paul sang for fireåringene mens de fikk utdelt Biblene, og vår nye prest Dom Benedikt snakket til barna på flytende norsk (etter bare et halvt år i Norge!). Etter messen var det kirkekaffe spesielt for 4-åringene og familiene deres. Her fikk foreldrene høre om de ulike tilbudene det finnes for barn i st. Paul og i NUK. Alle fikk med seg et eksemplar hjem av ARKEN og litt informasjon om hva NUK er. Dette ble en fin anledning til å bli kjent med noen nye fjes både for barn og voksne.

Barnebibel til fireåringene i menigheten din

Menighetene oppfordres til å invitere barna i menigheten som er fire år (eller fyller det året) til en messe, der de får sin egen Barnebibel. Dette er en fin mulighet til å invitere småbarnsfamilier til messe, og en anledning til å vise at barna og familiene er ønsket og velkommen i kirken! Det som skjer er at fireåringene blir invitert fram til presten en gang i løpet av messen, og får i hånden hver sin barnebibel som gave fra menigheten. Dette er en stor opplevelse for barna som er med.

Det kan også være fint å ha et lite arrangement i forbindelse med messen, gjerne som en kirkekaffe etter messen, eller et familietreff på lørdagen før messen.

Ønsker du å få til dette i din menighet er det bare å ta kontakt med presten din. Han vil da i neste omgang trenge noen som er villige til å være ansvarlig for planlegging og gjennomføring.

 

 

Bunnpanel