Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

Leir er levende Kirke!

Nå har jeg kommet hjem fra en fantastisk påskeleir på Gulsrud. Leiren ga meg gode minner og jeg fikk utrolig mange, gode venner derfra. På leiren hadde vi alt fra våkenatt, skriftemål og fasting til kostymefest, speeddate og PåskeOL. Det var nye og gøyale aktiviteter hver eneste dag og jeg koste meg masse.

En av de beste og morsomste tingene vi gjorde på leiren var PåskeOL. Under PåskeOL gikk vi i grupper og måtte gjennomføre forskjellige oppgaver som vi aldri hadde gjort før. Det var alt fra å dytte en bil til å lage pyramider av kroppene våre. Hele leken gikk egentlig ut på samarbeid, så vi hjalp hverandre, og vi ble bedre kjent gjennom dette. Det var utrolig morsomt å være med på!

En helt spesiell ting som er verdt å nevne er det fantastiske lederteamet som ledet oss gjennom uka. De ga av seg selv og styrte oss uansett hvor bråkete vi var. Med Bao Hieu som leirsjef storkoste vi oss, og lederne gjorde at jeg selv ble inspirert til å bli leder senere. De skapte kjempegod stemning hele leiren og tok seg av alle.

En annen veldig fin ting vi gjorde, var våkenatt. Natt til langfredag våket alle gruppene en time hver. Vi ba og sang sammen. Jeg synes det var fint å gjøre noe sånt, for natten i Getsemanehagen er en trist, men viktig natt, så det er fint å våke med Jesus i denne natten.

Det beste med hele leiren var det fellesskapet det var mellom oss på leiren. Gjennom alle de aktivitetene og samlingene vi hadde ble det knyttet et bånd mellom oss. Vi ble gode venner alle sammen. Jeg kjente ikke så mange da jeg kom dit, men da jeg dro derfra hadde jeg blitt kjent med nesten alle. Jeg fikk venner som jeg kommer til å ha lenge.

Jeg anbefaler alle som kan å dra på konfirmantleir! Det er minner for livet og du får et helt nytt syn på påsken. Du lærer masse og forstår liturgien og Jesu lidelseshistorie på en ny måte. Men først og fremst forstår du at du er en del av en levende Kirke! Dra på leir!

Bilder av Patrick Huertas


27 april 2017
Av: Brigitta Oftestad

Bunnpanel