Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

Midnattssol og strålende vær i Bodø

Pinsehelgen i Bodø var preget av at byen badet i sol hele døgnet igjennom. For oss som kom tilreisende sør fra var dette både eksotisk og et perfekt tidspunkt å avholde distriktstreff Nord. Arbeidsutvalget i NUK ved Joakim, Jakob og Anja dro til Bodø sammen med NUKs generalsekretær.

I Bodø ble vi møtt av distriktsrepresentanten for Nord, Karthiha, sogneprest Andrzej og bodøværingen Odi som var med som leder. Disse hadde planlagt og gjort mye klart for en super helg på St. Eystein skole som vi var så heldige å låne. Kirken og skolen ligger flott til i Bodø og det er kun et par hundre meter å gå fra flyplassen til det «katolske kvartalet» i Bodø sentrum. 

Samme med oss hadde vi en flott gruppe med ungdommer som alle gjorde sitt for at vi skulle få en flott helg sammen. Vi hadde som alltid fine felles morgenbønner og kveldsbønner og i tillegg var vi så heldige at vi fikk feiret en av vår kirkes største høytider, nemlig pinsen sammen. 

Som tidligere nevnt viste været i Bodø seg fra sin best side, og fordelen her opp i Nord er det at når det først er knallblå himmel og strålende sol så får man dette hele døgnet igjennom. Vi benyttet oss selvfølgelig av det fine været og dro på bystranda Breivika hvor vi laget bål og grillet marshmallows. Det ble også tid til mye lek og spill ute og for å bli bedre kjent med Bodø by hadde vi et rebusløp i Bodø sentrum. Dette var en god anledning til å bli kjent med byen for oss som kom sør fra og for deltakerne til å vise frem menighetens by. 

Etter messen første pinsedag fikk vi en god anledning til å treffe menigheten og snekke med dem både i kirken og på kirkekaffen. AUV hadde også avtalt et møte med menighetsrådet hvor vi sammen snakket om hvilke muligheter vi har for å løfte barne- og ungdomsarbeidet i menigheten. I Bodø har man et godt fundament å bygge på, og da særlig ungdommene, så vi tror og håper på at vi sammen kan få til et levende barne- og ungdomsarbeid i Bodø og i distrikt Nord. 


6 juni 2017
Av: Henrik Emil Greve

Bunnpanel