Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

Nestekjærlighet, vannkrig og bryllup på Mariaholm

Lørdag 24. juni var det endelig tid for Barneleir Øst på Mariaholm. 37 spente deltagere var klare for en uke sammen i tro, felleskap og handling.

Tema for leiren var nestekjærlighet. Gjennom tre forskjellige og interaktive temaøkter ble temaet belyst fra flere vinkler. Vi lagde blant annet et nestekjærlighetstre, der alle kunne skrive hva de assosierte med nestekjærlighet. Gjennom hele leiren var det også fokus på hvordan vi kunne vise nestekjærlighet i forskjellige situasjoner.

Dette gjenspeilet seg i det utrolige samholdet og de mange fine øyeblikkene vi hadde på leiren. Det er mye som kan trekkes frem, og som var med på å gi leiren den gode stemningen:

Leir-t-skjortene som ble pyntet og skrevet under av alle deltakere. Konsentrasjonen og høytideligheten ved å lese i messen. Det improviserte bryllupet mellom to ledere, basert på et rykte blant barna. Imponerende forestillinger under katolske talenter. Den unike stillheten og roen under sakramentsandakten.

Ansiktsuttrykkene til barna da lederne overrasket dem med et vannkrigangrep. Men også følelsen av sjokk ved å få iskaldt vann helt over ryggen, og det fornøyde smilet til deltakeren som gjennomførte det. Grillingen av både marshmallows ute, og av Pater Pål under Pater Prater. Den genuine gleden og smilene over å være i hverandres og Guds nærvær.

Dette er kun et lite utvalg av det som skjedde på leiren, og vi har nok alle forskjellige øyeblikk vi velger å trekke frem. Men minnene og opplevelsen av leiren i sin helhet, er noe vi alle tar med oss hjem igjen etter en fantastisk uke sammen på Mariaholm.


17 juli 2017
Av: Esmeralda Cecilie Pérez

Bunnpanel