Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

Vennskap, barmhjertighet og moro

24.Juni dro 35 deltakere, 8 ledere, 2 kokker og 1 prest til Fredtun for å delta på leir. For mange var dette en ny opplevelse, for andre var det som å komme hjem til det kjente og kjære, og for andre igjen var det en siste farvel.

Temaet for leiren var barmhjertighet. Det ble holdt temaøkt hver dag hvor deltakerne ble informert om to barmhjertighetshandlinger gjennom interaktivt arbeid og diskusjon. Gjennom leiren kunne vi se frukten av temaøktene, gjennom deltakernes handlinger mot hverandre og lederne. Mat og drikke ble delt til de sultende og trøstende deltakerne, deltakere med hjemlengsel og sorg ble trøstet, fornærmelser som skjedde under den heftige vannkrigen vi hadde ble tilgitt og bønner ble bedt sammen, både for levende og døde. 

Denne leiren gjenspeilte Gud. Både i handlinger og i katekesene. Vi tilbrakte mye tid i natur, for å komme oss ut og se Hans undere, samtidig som vi fikk være med hverandre, uavhengig av elektronikk og andre ting som opptar dagene våre ellers. Vi dro til stranden og badet, hadde temafest og gallafest, rebusløp og dans i naturen og andre aktiviteter. Vi hadde messer sammen, hvor alle bidro med ett eller annet: sang, lesning, forbønner og som ministranter. Leiren har bundet oss i Gud, har vist oss vennskap, kjærlighet og glede. Vi har skapt bånd, vi har blitt kjent med nye mennesker, og vi har opplevd en unik uke. Vestlandsleir er et sted hvor alt vidunderlig skjer. 


2 aug. 2017
Av: Thu Nguyen

Bunnpanel