Norges Unge Katolikker

TRO     -     FELLESSKAP     -     HANDLING                                                             

KATOLIKKER PÅ SPEKTER

> > Trykk her for å melde deg på! < <

For første gang deltar katolske grupper på den kristne sommerfestivalen Spekter. Vi har fått en veldig god velkomstrabatt, så nå er det bare å hive seg med. Konseptet er at man enten reiser med en lokal gruppe eller melder seg på NUKs gruppe. Det er mye spennende å velge mellom, så programmet blir ganske fritt. Men vi bor samlet og kommer til å ha flere samlinger, inkludert katolsk messe, slik at det blir et reelt katolsk fellesskap «inni» det store fellesskapet på over 1500 kristne ungdom. I et tverrkirkelig fellesskap skal vi nyte sommeren og leve ut vår tro, kreativitet og engasjement.

Raske fakta:

Tid: 23.-28. juni 2017
Sted: Kalvøya, Bærum
Pris: 2 300 kr for fullt program, kost og losji. Dette er en kraftig rabatt fra 3400 kr. Dagspass selges for 800 kr + avgift.
For: 13-30 år (feks konfirmantgrupper, ministrantlaget, studentlag osv)
Påmeldingsfrist: 30. april 2017
Mer info og program: http://spekterfestival.no
Slagord: Festivalen der kultur, tro og rettferdighet møtes.
Ansvarlig: Josef Ottersen
Facebook: NUK-ere på Spekter festival

Hva skjer på Spekter?

Spekter er en kristen sommerfestival som inviterer deg til å feire Gud med ånd, sjel og kropp. Opplev konserter med noen av Norges beste musikere, levende gudstjenester, brennaktuelle seminarer, spreke idrettsaktiviteter og kunstneriske workshops. Alt dette mens du henger med venner og blir kjent med masse nye folk. Valgfriheten gjør at man kan være seg selv, gjøre det en selv liker, og finne sin egen plass i felleskapet.

Med to brødre fra Taizè i Frankrike blir det tidebønn og Taizè-aftenbønn hver dag. Det blir blant annet bønnevandringer, debatter om hvordan Gud virker i dag, Holy Roast (a’la «pater prater») og seminar om å finne Guds stemme. Du kan bade, spille fotball, delta i globalløp og lære deg olympisk roing.

På festivalarenaen finner du ulike områder med drop-in aktiviteter og seminarer til oppsatte tider:

Festivalkirken: et sted for stillhet, bønn, samtale med prest og ulike andakter (bl.a. Taizè). 
DoItYourself: flere langbord med materialer, utstyr og oppskrifter til å lage eller fikse egne ting.
Tonorama: sang, band, musikk og dans.
Lokalteateret: prøv deg som skuespiller, i for eksempel impro-teater eller de undertryktes teater.
Skogens Ro: café, småkonserter, spill og avslapning.
Speiderunivers: leirstemning med portal, lavvo og andre speiderkonstruksjoner. Kom for å klatre, lage nye ting (bygg en katapult!) og bli kjent med speiderne.
Jalla Jalla: tøysete lekeplass med bla.a. sumobryting

En tverrkirkelig, kristen festival

På Spekter løfter vi frem det gode i hele mennesket. Her har både badingen, konsertene, gudstjenestene og samfunnsengasjementet sitt utspring i vår tro på Gud og konsekvensene det får i våre liv. Dette fordypes gjennom dagstemaene "Hva er en kristen?", "Tid", "Hva koster det?" og "Annerledes". På hovedscenen blir det kristen forkynnelse på morgen- og kveldsshowene. I tillegg til alt det som skjer i festivalkirka, avsluttes Tros:spekter med en stor tverrkirkelig gudstjeneste. Vi vil også ha katolsk prest til stede på deler av festivalen og feire katolsk messe.

Festivalen arrangeres av KFUK-KFUM, en kristen barne- og ungdomsorganisasjon med 17.000 medlemmer over hele landet. De er nok mest kjent for Ten Sing, Speiderne og ulike idrettstiltak. De tilhører den verdensvide YMCA og YMCA-bevegelsen, har en kirkelig og teologisk forankring i Den norske kirke, men kaller seg en økumenisk organisasjon.

Målet med festivalen er å løfte frem unges engasjement og ta deres drømmer på alvor. I åpne og trygge fellesskap skal de unge få utvikle kristen identitet og tro, motiveres til samfunnsengasjement, og delta i bredt utvalg av idrettsaktiviteter og kulturopplevelser.

Praktisk

Med tanke på transport til/fra festivalen anbefaler vi dere organiserer det lokalt. Det har også en helt unik betydning for samholdet å være en gjeng som deler gode minner på Spekter, som kan fortsette å gjøre ting sammen i menigheten i etterkant. Spør sognepresten, konfirmantlederen eller lokallagslederen din om det er noe dere kan få til. Så fort dere har en reiseleder og et par interesserte bør dere sende en epost til Josef (josef.ottersen@katolsk.no), slik at vi kan registrere dere som en gruppe og forhåpentligvis få med flere. Uansett om du vil melde deg på en lokal gruppe eller NUK-gruppa, bruker på påmeldingslenken på denne siden. Fristen er 30 april.

Gruppene bor samlet på skole i nærheten, og med festivalbånd får man også gratis lokalbuss. Alle måltider er inkludert i festivalpasset. Frokost (med smøring av matpakke til lunsj) og kveldsmat serveres på skolene, mens middag serveres på Kalvøya. Det vil også være kiosker og kaféer på Kalvøya som selger brus, bakevarer, pizza, pølser, pop corn, sukkerspinn og is. Festivalen er rusfri.

NUK er ikke ansvarlig for arrangementet, hverken når det gjelder det praktiske eller innholdsmessige. Men som en del av vår økumeniske profil, ønsker vi å bidra til at flere unge katolikker kan dra på ting som skjer også utenfor vår organisasjon. De som melder seg på «NUK-gruppa» blir med i en selvstendig organisert gruppe, i samarbeid med prestestudent Josef Ottersen. I tillegg til å koordinere de katolske gruppene, som blir en liten «leir i festivalen», sitter han også i festivalens arbeidsgruppe for Dialog og Tro.

Trykk her for å melde deg på!

Bunnpanel