Fides tur til Spania

For noen få måneder siden, i oktober, dro studentlaget fra Bergen på en internasjonal reise til Spania! Vi besøkte byen til den hellige Teresa av Avila, i forbindelse til hennes festdag den 15 okt. For oss var dette en liten ferie og en åndelig retrett. Vi var en blandet gruppe, med halvparten Fides-medlemmer og resten studenter fra Spania som noen av oss kjente. Gjennom turen ble vi bedre kjent med hverandre, brukte tid på å oppdage byen til hellige Teresa og helgenen selv og hennes spiritualitet. På programmet var det både tilbedelse, felles messe på festdagen og møte med spansk kultur og mat, tapas!

Vårt overnattingsted bidro også til opplevelsen av hele turen – vi sov i et fransiskansk kloster med vårt eget lille kapell, der vi feiret messe og kunne be hver for oss. På denne pilegrimsreisen møtte vi vår menighet med sognepresten, som videre skulle til Fatima. Etter noen dager i Avila dro vi med p. Tao tilbake til Bergen med nye opplevelser, glede og takknemlighet for Guds kirke over hele verden.

    

 

    

 

 

Skrevet av: Marta Teresa Krakus
Bilde: Marta Teresa Krakus

Relevante nyheter

Distrikt Oslo 9

#DistriktOslotilnyehøyder

  NUK distrikt Oslo sin leir på Mariaholm var en av de beste helgene jeg har hatt på lenge. Leiren var fylt med glede under hele leiren med mange kule og morsomme aktiviteter, temaøkter og ekstremt god mat. Lederne hadde gjort en bra jobb for å gjøre leiren best mulig, spesielt Leirsjefen Martin Nguyen. Tema-øktene besto av skuespill, følelsesladde historier og spørsmål som ble stilt ti... les mer »

Ukategorisert