Norges Unge Katolikker er en landsdekkende sammenslutning av katolske barne- og ungdomslag som har sitt utspring i de katolske menighetene i Norge. NUK er et fellesskap hvor barn og unge har sin egen plass og kan treffe andre katolikker.

Mer om oss
Ikon: Tro

Tro

NUKs hovedoppgave er katolsk barne- og ungdomsarbeid. Gjennom troen har vi en levende og ung kirke. Selv om vi er en landsdekkende organisasjon som har mange nasjonale arrangementer, er målet å hjelpe barn og ungdom til å leve et aktivt kristenliv i sin egen menighet. Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Fellesskap

Opplev et felleskap med andre unge katolikker. Gjennom ditt medlemskap er du med på å bygge et katolsk barne- og ungdomsmiljø i hele landet. Kontingenten blir fordelt på lokalt og sentralt arbeid Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Handling

Vi skaper engasjement i kirken og i samfunnet. Dette skjer gjennom leirer nasjonalt, regionalt og lokalt. Støtte til lokallagsarbeid, utgivelse av tre blader, ledertrening og den årlige Adventsaksjonen i samarbeid med  Caritas Norge. Les mer om NUKs hovedformål her

NUKs 18+ Vintersportshelg 2020

13.03.2020 – 15.03.2020, Lillehammer, Norge

Mer informasjon/påmelding

NUKs Lokallagslederseminar 2020

20.03.2020 – 22.03.2020, Oslo, Norge

Mer informasjon/påmelding

NUKs påske+ leir 2020

05.04.2020 – 12.04.2020, Mariaholm, Spydeberg

Mer informasjon/påmelding

Konfirmantleir og Påske+leir

Vil du feire påskens mysterium sammen med andre engasjerte ungdommer, lære mer om troen og ikke minst tilbringe en fantastisk og morsom uke i fellesskap med andre unge katolikker? Bli med på årets påskeleir!

Meld deg på i dag

Hva skjer i NUK?

Norges Unge Katolikker søker organisasjonskonsulent med kommunikasjonsansvar: 12 måneders vikariat (heltid)

Norges Unge Katolikker (NUK) er Den katolske kirkes barne- og ungdomsorganisasjon, som arbeider for å styrke en katolsk identitet hos unge og fremme felleskap i Kristus. Grunnelementene i NUK er lokallagene – som spenner fra barne- og katekeselag til studentlag. Organisasjonen har ca. 80 lokallag og rundt 3000 medlemmer. NUK har 3 ansatte med hovedkontor i Oslo, og hundrevis av frivillige som b... les mer »

ledig stilling NUK

Møter med vår Elskede

Her sitter jeg på kafé, drikker kaffe og hører på så vakker musikk spilt av fem menn på hver sin cello – det vakre, milde instrumentet. Takk Gud for disse små gledene, for skjønnheten vi kan oppleve i hverdagen; for den forsmak på himmelen vi får i musikk, i møter, ja, til og med i en god cappuccino; små gleder som peker mot den store gleden vi finner i vår Herre, som kommer fra Ham og leder os... les mer »

Artikler Credimus

Rare katolske begreper #1: Transsubstansiasjon

Dette er første innlegg i en serie på NUK.no som skal ta for seg «rare» begreper fra katolsk tro og tradisjon – det vil si, begreper som du kanskje ikke har hørt om før, eller som du har hørt om og kanskje ikke forstår fullt ut. Det første begrepet er «transsubstansiasjon». Hva er det for noe? Vi leser i Den katolske kirkes katekisme, nr. 1413: Ved konsekrasjonen skjer transsubstans... les mer »

Artikler

Katolikk med et personlig forhold til Jesus?

Du har kanskje hørt noen av våre protestantiske brødre og søstre si at det viktigste med å være kristen er at man har et «personlig forhold» til Jesus. Hva er det katolske synet på dette? Kan og bør katolikker også ha et personlig forhold til Jesus? Og i så fall, hva innebærer det? Noen ganger kan et personlig forhold til Jesus bety at man ikke synes det er så viktig å gå i messen eller å ti... les mer »

Artikler

Maria: den første skapningen som opplever evig liv

Denne teksten er en oversettelse av St. Johannes Paul IIs generalaudiens 9. juli 1997. Paven snakker om Marias opptagelse i himmelen, at hun med kropp og sjel er i himmelen og sitter ved Kristi side. Vår kjære Mor er et ideal for alle oss mennesker, måtte vi søke tilflukt under hennes vernende kappe og gå med henne på vei til himmelrikets herlighet.

  1. Kirkens konstante og enstemmige ... les mer »

    Artikler

Ung katolikk i et sekulært samfunn – Ungdomsleir 2019

Enda en vellykket sommerleir har blitt holdt på Mariaholm. En uke hvor man virkelig fikk styrket troen gjennom fellesskap og handling. 56 deltakere kom, og 19 heldige fikk være med i lederteamet (inkl. kokker, prest og en Elisabethsøster (!)). Temaet for årets leir var "ung katolikk i et sekulært samfunn". Tradisjonen tro hadde vi temaøkter gjennom uka som vinklet dette tema... les mer »

ungdomsleir

WYD Panama 2019: Costa Rica WYD Panama 2019 2 WYD 2019 WYD2019: Bønn