Norges Unge Katolikker er en landsdekkende sammenslutning av katolske barne- og ungdomslag som har sitt utspring i de katolske menighetene i Norge. NUK er et fellesskap hvor barn og unge har sin egen plass og kan treffe andre katolikker.

Mer om oss
Ikon: Tro

Tro

NUKs hovedoppgave er katolsk barne- og ungdomsarbeid. Gjennom troen har vi en levende og ung kirke. Selv om vi er en landsdekkende organisasjon som har mange nasjonale arrangementer, er målet å hjelpe barn og ungdom til å leve et aktivt kristenliv i sin egen menighet. Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Fellesskap

Opplev et felleskap med andre unge katolikker. Gjennom ditt medlemskap er du med på å bygge et katolsk barne- og ungdomsmiljø i hele landet. Kontingenten blir fordelt på lokalt og sentralt arbeid Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Handling

Vi skaper engasjement i kirken og i samfunnet. Dette skjer gjennom leirer nasjonalt, regionalt og lokalt. Støtte til lokallagsarbeid, utgivelse av tre blader, ledertrening og den årlige Adventsaksjonen i samarbeid med  Caritas Norge. Les mer om NUKs hovedformål her

NUKs påske+ leir 2020

05.04.2020 – 12.04.2020, Mariaholm, Spydeberg

Mer informasjon/påmelding

NUKs Konfirmantleir 2020

05.04.2020 – 12.04.2020, Oslo, Norge

Mer informasjon/påmelding

NUKs Landsstyremøte Vår 2020

17.04.2020 – 19.04.2020, Mariaholm, Spydeberg

Mer informasjon/påmelding

Konfirmantleir og Påske+leir

Vil du feire påskens mysterium sammen med andre engasjerte ungdommer, lære mer om troen og ikke minst tilbringe en fantastisk og morsom uke i fellesskap med andre unge katolikker? Bli med på årets påskeleir!

Meld deg på i dag

Hva skjer i NUK?

Oppdatering om påskeleirene

På grunn av forlengelsene av de nasjonale tiltakene, så er det ikke mulig å gjennomføre påskeleirene i år. Vi vet mange gledet seg til sin første, andre, tredje, eller siste påskeleir, og beklager at det ikke blir noe av. NUK begynner nå å virkelig legge om til denne nye, digitale virkeligheten. Hvor vi møter utfordringer får vi også muligheter til å tenke kreativt og innovere - og ikke mins... les mer »

Leir NUK

Evangelielesningen og det lille korstegnet i messen

Messen består av to hoveddeler, det er Ordets liturgi og Nattverdens liturgi. I Ordets liturgi leses det om søndagene fire lesninger fra bibelen, en fra det gamle testamentet, en gradualesalme (GT), en fra det nye testamentet og en evangelielesning (NT). Evangelieteksten er den siste av disse tekstene som leses, før presten holder sin preken, og dette er den aller viktigste av alle lesningene i... les mer »

NUK

Beredskap og risikovurdering

Etter de nasjonale tiltakene og regjeringens vedtak 15. mars om å forby opphold på fritidseiendommer frem til 1. april, med mulighet for Helse- og Omsorgsdepartementet å forlenge forskriften, er det svært vanskelig, hvis ikke umulig, å gjennomføre påskeleire i år. Det betyr ikke at vi gir opp! Vi har et sterkt ønske om å gjennomføre leirene, med forsterkede hygienetiltak, rutiner og en bered... les mer »

NUK

Oppdatering om NUKs arrangement og smittespredning av Covid-19

Alle spørsmål og henvendelser rettes til generalsekretær på mail eller telefon. NUK følger nøye med på FHI og OKBs anbefalinger og har besluttet følgende om de kommende arrangement: 18... les mer »

Arrangementer Leir NUK

No one should have to believe alone!

About Claire Hey! I‘m Claire, 19 years old and from the south of Germany (Karlsruhe). After I finished High School in Summer 2019, I wanted to take a year off from learning and studying and also spend my time in a useful manner. The german, catholic organisation Bonifatiuswerk gives young people a chance to live in a Scandinavian country, while experiencing and volunteering in the Cat... les mer »

Volontører

Norges Unge Katolikker søker organisasjonskonsulent med kommunikasjonsansvar: 12 måneders vikariat (heltid)

Norges Unge Katolikker (NUK) er Den katolske kirkes barne- og ungdomsorganisasjon, som arbeider for å styrke en katolsk identitet hos unge og fremme felleskap i Kristus. Grunnelementene i NUK er lokallagene – som spenner fra barne- og katekeselag til studentlag. Organisasjonen har ca. 80 lokallag og rundt 3000 medlemmer. NUK har 3 ansatte med hovedkontor i Oslo, og hundrevis av frivillige som b... les mer »

ledig stilling NUK

WYD Panama 2019: Costa Rica WYD Panama 2019 2 WYD 2019 WYD2019: Bønn