Norges Unge Katolikker er en landsdekkende sammenslutning av katolske barne- og ungdomslag som har sitt utspring i de katolske menighetene i Norge. NUK er et fellesskap hvor barn og unge har sin egen plass og kan treffe andre katolikker.

Mer om oss
Ikon: Tro

Tro

NUKs hovedoppgave er katolsk barne- og ungdomsarbeid. Gjennom troen har vi en levende og ung kirke. Selv om vi er en landsdekkende organisasjon som har mange nasjonale arrangementer, er målet å hjelpe barn og ungdom til å leve et aktivt kristenliv i sin egen menighet. Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Fellesskap

Opplev et felleskap med andre unge katolikker. Gjennom ditt medlemskap er du med på å bygge et katolsk barne- og ungdomsmiljø i hele landet. Kontingenten blir fordelt på lokalt og sentralt arbeid Les mer om NUKs hovedformål her

Ikon: Tro

Handling

Vi skaper engasjement i kirken og i samfunnet. Dette skjer gjennom leirer nasjonalt, regionalt og lokalt. Støtte til lokallagsarbeid, utgivelse av tre blader, ledertrening og den årlige Adventsaksjonen i samarbeid med  Caritas Norge. Les mer om NUKs hovedformål her

NUKs påske+ leir 2019

14.04.2019 – 21.04.2019, Spydeberg, Norge

NUKs påske+ leir 2019

Mer informasjon/påmelding

NUKs Konfirmantleir 2019

14.04.2019 – 21.04.2019, Oslo

NUKs Konfirmantleir 2019

Mer informasjon/påmelding

NUKs Landsstyremøte Vår 2019

03.05.2019 – 05.05.2019, Spydeberg, Norge

Landsstyremøte

Mer informasjon/påmelding

Konfirmantleir og Påske+leir

Vil du feire påskens mysterium sammen med andre engasjerte ungdommer, lære mer om troen og ikke minst tilbringe en fantastisk og morsom uke i fellesskap med andre unge katolikker? Bli med på årets påskeleir!

Meld deg på i dag

Hva skjer i NUK?

WYD 2019 Panama: På flyplassen

WYD Panama 2019-en smakebit av himmelen

Det er ikke lett å skrive kort om NUKs tur til WYD, fordi det er så mye jeg vil dele. Jeg blir varm om hjertet av å tenke på vertsfamiliene i Costa Rica, som åpnet sine hjem for ca. 700 pilegrimer som var på vei til Panama, folk de aldri hadde møtt før. les mer »

world youth days

Lourdes 2016

Invitasjon til den 61. internasjonale Militærvalfart til Lourdes

Kanskje du nå gjør militærtjeneste eller kjenner noen som gjør det? I så fall har du eller han eller hun mulighet til å bli med på militærvalfart til Lourdes i Frankrike fra 13. til 23. mai 2019.

Forsvaret har egne permisjonsbestemmelser som gir katolikker mulighet til «pilegrimspermisjon». Selv o... les mer »

Militærvalfart

Panama 2019: Forberedelseshelg

WYD: Forberedelser til #Panama2019

Under en uke igjen til avreise!

Sakte men sikkert faller alle brikkene på plass, og vi har bedre oversikt over hvordan turen blir seende. Det hele begynner med kveldsmessen i St. Olav mandag 14. januar, etterfulgt av registrering, måltid, og overnatting i Mariagå... les mer »

world youth days

Julestengt

NUKs kontoret holder julestengt 24. desember 2018 - 3. januar 2019.

God jul og velkommen igjen på nyåret!

les mer »

NUK

Forside

Er jula en hedensk høytid?

Rundt juletider er det vanlig å høre alle slags bastante påstander om den kristne feiringen i slutten av desember. Er det virkelig sant at Kirken simpelthen har plagiert den 25. desember som høytid fra eldre, hedenske tradisjoner? Har vi egentlig ingen anelse om hvilken dag vår Frelser ble født?

Denne... les mer »

Credimus

Santa Lucia

Historien om Sancta Lucia

Lucia kommer fra det latinske ordet for lys, lux, og i den forbindelse passer det fint å skrive om henne i adventstiden når det er mørkt ute. Hennes minnedag er 13. desember.

I Norge feirer vi Luciadagen slik vi har gjort fra 1700 tallet. Det blir sagt at man på denne dagen skal kunne finne u... les mer »

Credimus

WYD Panama 2019: Costa Rica WYD Panama 2019 2 WYD 2019 WYD2019: Bønn