Oppdaget nonner på YouTube og inviterte dem til Oslo

Helgen 24.-26. mai kom to søstre fra den spanske kongregasjonen Home of The Mother til Oslo for å ha retrett for unge kvinner. Kontakten mellom søstrene og de norke jentene startet i fjor, da noen av jentene skrev til søstrene etter å ha sett dokumentaren «All or Nothing» på YouTube.   

«All or Nothing», som har over to millioner visninger, tar for seg den gripende historien om søster Clare Crocket fra Home of The Mother. Søster Clare var på vei til å bli kjent skuespiller, men opplevde en radikal omvendelse i møte med Kristus, og oppdaget at hun var kallet til noe større. Hun døde 33 år gammel i et jordskjelv i 2016, og hennes saligkåringsprosess er åpen.  

Noen av de norske jentene som så dokumentaren ble så inspirert at de dro til Home of The Mother i Spania for å bli kjent med klosteret og deres åndelighet. Da de kom hjem og fortalte om opplevelsen, var det flere andre unge kvinner som ville møte søstrene. Da fikk de en idé: hva om vi inviterer søstrene til Oslo for å ha retrett?  

Nora, en av retrett-deltagerne, forteller om hennes opplevelse av helgen:  

«Da fredagskvelden nærmet seg ventet jeg i spenning på å møte søstrene. Jeg hadde ingen aning hva Gud hadde i vente for meg. Jeg hadde savnet den iakttagende tro, der man ber rosenkrans, tidebønnene og snakker om Guds innvirkende i våre liv.  

Søstrene understreket hvor viktig det er å ta vårt åndelige liv seriøst ved å gå i messe, tilbedelse, be rosenkrans, skrifte og oppsøke åndelig veiledning. Man vil ikke nødvendigvis føle Guds nærvær og innvirkning hver gang man gjør disse tingene, men jeg tenker at det gjør det hele mer tilgjengelig; jeg trenger ikke å tvile på om jeg har gjort det «riktig» hvis jeg ikke føler noe når jeg ber. Gud handler uansett. 

Jeg var en av de som fikk skapular på retretten, noe jeg før har vært skeptisk til fordi det har blitt fremstilt som at du avlegger løfter, som når man går i kloster. Men søstrene forklarte at skapularet skal minne oss på Vår Frues beskyttende kraft, at det er først og fremst et løfte fra henne til de som går med det. Jeg hadde lengtet etter Jomfru Maria i mitt hjerte og jeg opplevde at hun tok vare på meg.  

Helgen med søstrene og de andre unge kvinnene har hjulpet meg med å bli mer oppmerksom på Guds nærvær i hverdagen.» 

Les hva Cornelia, en annen deltager fra retretten, forteller:  

«Å leve et mariansk og eukaristisk liv – det skulle vi få lære mer om av Home of The Mother-søstrene som tok turen helt fra Spania for å ha retrett med oss unge kvinner mellom 20 og 30. Søster Megan og søster Kelly, som begge opprinnelig er fra Nord-Amerika, delte åpenhjertig om livene sine, kallet og klosterlivet. Allerede første timen konstanterte søster Meghan at vi kunne spørre dem om “hva som helst!” Og sånn ble det lettere for resten av oss å dele med hverandre, selv om flere av oss ikke kjente så mange på retretten fra før.  

Vi hadde en solid gåtur på lørdagen, rundt Mariadalsvannet, til kirkeruinene der. Søstrene hadde mye på hjertet og temaøktene sklei ut i tid mens vi gikk, tok bussen og spiste. Vi ble så godt kjent med dem at man skulle tro vi hadde kjent hverandre i ukesvis!   

Merkelig nok hadde vi også god tid til stillhet, messe, sakramentstilbedelse og bønn. Så nå er jeg faktisk litt usikker på om dette bare var en helg og ikke en hel uke!  

Vi fikk låne Granstuen i Akersveien og her har de en Mariastatue som vi satte frem. Vi ba rosenkransen og sang mariahymner. Retrettens tema denne maihelgen var nemlig: «My heart is your home». 

Dette blir forhåpentligvis ikke siste gang Home of The Mother, Marias hjem, kommer til Norge. Som en av deltagerne sa: «en dør ha blitt åpnet, jeg tror ikke dette blir siste gang vi ser søstrene!».  

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert