Rollen som aspirant!

Navn: Foffen Hong Ho

Alder: 17 år

Aspirant på Barneleir Sør.

“Hvordan var det å være aspirant?” 

Å være aspirant synes jeg var fylt med mange forskjellige opplevelser.  Ikke var det bare gøy, men også veldig lærerikt. Ved å være aspirant får man være en “mini” leder, og man lærer å ta ansvaret som en leder vanligvis hadde gjort. 

“Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke til aspirant rollen?”

Hvis det å bli leder er noe du vil eller har tenkt å bli, hadde jeg 100% anbefalt å søke. Det er kjempekjekt å få kunne prøvd seg på å ta en liten del av en leders rolle, og du får ett annet syn på hvordan leir funker.

“Hvilke oppgaver hadde du?”

For det meste hjalp jeg til med oppgaver hvor det trengtes, som for eksempel,  å holde en post, være med barna og ulike aktivitetsgrupper. Mye av oppgavene mine var med en leder så jeg hadde alltid noen som passet på meg.

 

 

 

Navn: Magnus Benedikt Hareide

Alder: 17 år

Aspirant på Barneleir Øst

 

 

“Hvordan var det å være aspirant?”

Det var gøy! Å være aspirant var på én måte ikke så ulikt å være deltager i det at man var en uke på Mariaholm i “leirbobla”. Samtidig var det en ny opplevelse å være på andre siden av resepsjonsdøra og se og høre mye som jeg ikke tidligere har fått med meg som deltager. Man har også mer frihet som aspirant.

“Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke til aspirant rollen ?”

Søk i vei! 

“Hvilken oppgaver hadde du?”

Jeg hadde mange av de samme oppgavene som vanlige ledere, deriblant å holde aktiviteter, bidra til en primærgruppe, holde generelt oppsyn med deltagere, finne deltagere til å lese i Messene og så videre.

 

Laura Weronika Durska 

Alder: 16 år

Aspirant på Vestlandsleir

 

“Hvordan var det å være aspirant?”

Å være aspirant var en utrolig morsom og lærerik opplevelse for meg. Dette var min første erfaring med å delta på en leir i en annen rolle enn som vanlig deltaker, og det har hatt en betydelig positiv innvirkning på meg både som leder og som person. Jeg likte spesielt godt å lære om alt som skjer for at det skal bli en leir. Og det var givende å kunne være en støttespiller for deltakerne. Å være aspirant på Vestlandsleir var både lærerikt og spennende. Tiden var fylt med moro og læring, og jeg fikk muligheten til å oppleve ulike sider ved å være aspirant, både i planlegging og i praksis.

“Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke til aspirant rollen?”

Jeg hadde virkelig anbefalt noen å være aspirant. Det er en utrolig bra opplevelse hvor du kan utvikle deg på mange ulike måter. For de som vurderer å søke som aspirant, vil jeg si at det er noe du må virkelig vil, og du må vær klar over at det kan komme ulike vansker og utfordringer. Men det er også et nødvendig og verdifullt steg mot å bli en fullstending leder. Jeg personlig  har vert med på mange leirer oppigjennom åra, og har alltid drømt om å være leder eller aspirant heilt siden jeg va liten. Så dette var en perfekt mulighet for meg. Hver dag på leiren blir belønnet med latter og gode minner. Å søke om å bli aspirant er en beslutning du ikke vil angre på!

 “Hvilke oppgaver hadde du?”

Som aspirant fikk jeg lignende oppgaver som en vanlig leder. Det unike var den nære følelsesmessige tilknytningen til deltakerne, siden jeg er bare 2 år eldre en dei eldste deltagerne. Noen av oppgåvene jeg hadde noen av gangene var for eksempel  legging, oppvask, morgen gym, en stasjon på noen av aktivitetene og passe på deltakerne. Denne kombinasjonen av teori og praksis ga en helhetlig forståelse av å være leder, og det var virkelig givende å bidra samtidig som jeg lærte mye.

 

Navn: Nathan Tran Khamsita

Alder: 18 år

Aspirant på Vestlandsleir

 

“Hvordan var det å være aspirant?”

Det var skikkelig gøy og lærerikt å være aspirant, for meg var det første gang på leir som noe annet enn deltager og det har hjulpet meg i stor grad som leder og person. Det var gøy å lære om det som skjer bak kulissene på leir og være en støttespiller for deltagerne.

“Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke til aspirant rollen?” 

For en som vurderer å søke som aspirant hadde jeg sagt at det er en oppgave med høye krav, i blant utmattende, men at det er et godt og nødvendig steg frem til å være leder en dag, og belønner deg hver dag på leir med latter og gode minner. Søk til å være aspirant, du vil ikke angre!

“Hvilke oppgaver hadde du?”

Som aspirant hadde jeg mange av de samme oppgavene som en vanlig leder, da aktiviteter, i tillegg til at vi aspirantene hadde ansvar for sakramentstilbedelsen. Den største oppgaven man har som aspirant er kanskje å være nærmere deltagerne følelsesmessig, da aldersforskjellen mellom deltager og aspirant er mindre enn f.eks. deltager og en vanlig leder.

 

Navn: Elias Azagra Næss

Alder: 17 år

Aspirant på Barneleir Øst

 

“Hvordan var det å være aspirant?”

Det å være aspirant leder var en god og krevende opplevelse, hvor jeg lærte mye, og gav mye av meg selv. 

“Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke til aspirant rollen?”

Jeg syntes det var en positiv opplevelse og jeg anbefaler alle som vurderer å søke som aspirant leder å gjøre det. 

“Hvilke oppgaver hadde du?”

Som aspirant leder så hjalp jeg til med å arrangere diverse aktiviteter. Jeg måtte også ha legging og vekking noen ganger. Jeg måtte også gjøre litt oppvask noen ganger.

 

 

 

Navn: Alexandra Gia An Nguyen
Alder: 16 år
Aspirant på Barneleir Sør

Hvordan var det å være aspirant?
Jeg hadde en veldig fin uke som aspirant leder! Jeg hadde ikke like mye ansvar som de andre lederne, og jeg synes det var veldig fint at jeg kunne velge litt selv hvor mye ansvar jeg ville ha. Selvfølgelig var det alltid andre ledere rundt som var der hvis jeg trengte hjelp med noe, men jeg synes det var veldig gøy og en fin opplevelse å ha!!!

Hva hadde du sagt til noen som vurderer å søke aspirant?
Oppfordrer alle som vurderer å søke aspirant å gjøre det! Jeg har lenge visst at jeg har lyst til å bli leder når jeg er eldre, å være aspirant gir deg en liten smakebit på hvordan det er. Selvfølgelig blir du jo også kjent med mange andre flinke ledere som gir mange gode tips. I tillegg ga denne uken meg mange muligheter til å lære mye forskjellig, som for eksempel, hvordan man kommuniserer med yngre deltakere og hvilke leker/aktiviteter som kan funke for dem.

Hvilken oppgaver hadde du?

Jeg hadde generelt ganske få oppgaver som ikke krevde så mye ansvar, og som sagt kunne jeg velge litt selv hvor mye jeg ville gjøre. Stort sett var jeg der for å hjelpe de andre lederne med aktiviteter de hadde planlagt, flere ganger hadde jeg ulike poster som andre ledere hadde lagd som jeg skulle lede selv. Jeg synes det gikk veldig fint, fordi de andre lederne som var ansvarlige for aktivitetene var gode på å forklare hva de forskjellige postene gikk ut på, og det gjorde jobben enklere for meg. Jeg hadde også andre oppgaver som å vekke og legge deltakerne, sitte med dem under måltider og generelt passe på dem. Under fritid var jeg med på å holde flere ulike leker og små aktiviteter, eller være med på det deltakerne ville gjøre, som for eksempel, tegne, leke leker, spille spill eller bare slappe av. Selvfølgelig kunne det bli slitsomt å passe på så mange i lengre tid, men det som jeg synes var veldig fint, var at jeg kunne si ifra til praktisk leder at jeg trengte en liten pause under for eksempel fritid, så fikk jeg det!

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert