Ministrant NM 2024

Det var en stor glede igjen å kunne samle ministranter fra ulike menigheter i bispedømmet, og det var en stor ære å få være vertsmenighet. Mitt inntrykk er at helgen har satt spor i manges hjerter: ministrantenes, folk i menigheten, og folk som så ca. 400 bedende mennesker gå i Maria-prosesjon i Stavanger sentrum – ledet an av ca. 70 ministranter! Det ble også en del fuktige øyne da alle ministrantene ba høyt under prekenen i høymessen på søndag, den bønnen de ber før hver messe:  

«Herre Jesus Kristus, du har kalt oss til tjeneste ved ditt alter. Det er en stor ære for oss å kunne tjene deg. Når vi hører ditt Ord, og sammen feirer gudstjeneste, er du midt iblant oss. Hjelp oss å utføre vår tjeneste med verdighet, slik at vi i ditt nærvær vokser i troen. Amen» 

Tema for helgen var tatt fra ministrant-bønnen som vanligvis bes etter messen: «Herre, vi takker deg for ditt nærvær i Ord og sakrament.» P. Khiem, som selv er med i NUKs ministrant-utvalg, innledet helgen med en tema-økt om nettopp dette nærværet. Jeg håper alle som deltok reiste hjem med en følelse av å være på det samme vinnerlaget, laget som Jesus har kalt til å tjene ham og menigheten i messen. Det å få være på det laget er til syvende å sist den største ære for alle ministranter!       

En dame i menigheten skrev til meg i etterkant av helgen: «Jeg er beveget og dypt takknemlig for tjenesten hver enkelt av ministrantene gjør for å forberede til vår Herre Jesu Kristi nærvær her og nå. Takk til dere prester og til hver enkelt ministrant!» Til det kan jeg bare istemme: Amen, og Gud være lovet!  

Takk for at dere la årets NM til St. Svithun menighet. Velkommen igjen! 

 

P. Pål Bratbak

Kåringene for Ministrant NM 2024

Senior klassen:
1. plass St. Paul
2. plass St. Olav
3. plass St. Ansgar

Junior klassen:
1. plass St. Ansgar
2. plass St. Svithun
3.plass St. Hallvard

 

Se noen bilder fra helgen

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert