Topp 5 fra LM2024

NUKs Landsmøtet 2024 er ferdig for i år! Her er de fem største sakene fra årets LM:

  1. Ny leder og Hovedstyre

Ivan Vu ble valgt til NUKs leder for 2024-2025. Med lang erfaring fra NUK og arbeid i menigheter og Trondheim Stift, bringer Ivan med seg en sjelden kompetanse. Med seg har han: Yen Nhi Vu (St. Gudmund, Jessheim), Maria Pham (St. Ansgar, Kristiansand), Jakob Erdal (St. Hallvard, Oslo), Magnus Hareide (St. Olav, Tønsberg), Ole Bjørn Halvorsen (St. Andreas, Gjøvik/Mariakirken, Lillehammer) og Julian Svinningen (St. Ansgar, Kristiansand).

Hovedstyret 2024-2025 (f.v. Julian Svinningen, Jakob Erdal, Ivan Vu (leder), Maria Pham, Yen Nhi Vu og Magnus Hareide – Ole Bjørn Halvorsen var fraværende da bildet ble tatt)

  1. Adventsaksjonen 2025

Årets debatt om Adventsaksjonen var utrolig spennende. For første gang var det presentert tre ulike prosjekt fra tre ulike organisasjoner! Caritas Norge presenterte et prosjekt om ledertrening i Ukraina, Malteser International ga oss et prosjekt om bistand til Gaza og Maristene la frem et prosjekt om støtte til en skole de driver i Burundi. Etter en veldig god diskusjon, var det til slutt Maristenes prosjekt som vant frem – med én stemme mer enn prosjektet til Caritas Norge! Vi håper dette bidrar til å fornye engasjementet rundt Adventsaksjonen!

 

  1. Forventningsplakaten

NUKs forventningsplakat for ledere har vært i bruk siden slutten av 2000-tallet, og Landsstyret 2023-2024 bruke flere av landsstyremøtene til å gjennomgå, diskutere og revidere forventningsplakaten. På Landsmøtet ble resultatet lagt frem, diskutert og godkjent. Den nye forventningsplakaten finner du nederst i denne saken.

 

  1. Aktivitetsplanen 2025

NUKs kalender for det kommende året er klart (mindre endringer kan forekomme i løpet av året). Vi sier farvel til et par arrangement, som dugnadshelgen og AA-helgen, men ønsker velkommen til Påske 18+ (som var et prøveprosjekt i år), en sommer-konfirmantleir, pilegrimstur til Roma ifm. jubileumsåret og er glade for at vi kan fortsette å støtte Litauisk sommerleir og Trai He. Aktivitetskalenderen og påmeldingene finner du på nuk.no.

Årets lokallag 2024 – St. Augustin Unge Voksne i St. Olav, Trondheim

  1. Årets lokallag og nytt æresmedlem

Årets lokallag har utmerket seg ved å ha et stabilt og godt aktivitetsnivå de siste årene, og inspirerer ved å være en integrert og aktiv del av menigheten sin: St. Augustin Unge Voksne i St. Olav i Trondheim. Gratulerer så mye, og fortsett med alt det gode arbeidet!

Det ble også utnevnt et nytt æresmedlem av NUK, som anerkjennelse for mange års tjeneste og kjærlighet for barne- og ungdomsarbeid. Fra barneleirer til konfirmanthelger og militærvalfarter, så har vedkommende alltid funnet tid til å være tilstede med barn og unge. I menighetene sine har han alltid forsøkt å styrke engasjement i ungdomslag og ministrantlag, så vel som katekeselag. Det var en stor glede å utnevne p. Dominic Nguyen Van Thanh til æresmedlem av NUK!

p. Dominic utnevnes til æresmedlem LM2024

NUKs nye forventningsplakat

Relevante nyheter

Juniorleir og Sommerleir for konfirmanter blir slått sammen til én leir

På grunn av mangel på leirsjef må vi dessverre flytte leiren til 12.07. - 19.07.2024. Planen vår er å slå sammen deltagere fra juniorleir og sommerleir for konfirmanter. Leiren vil bli kalt for juniorleir. Deltagerne fra begge leirene vil fortsatt være innenfor aldersgruppen for juniorleir som vi har tidligere satt. Det er for de som fyller 13 til og med året man fyller 15 (født 2009 – 2011). I... les mer »

Juniorleir Konfirmantleir Leir Ukategorisert